Waarom Wolfpack

Wolfpack zijn niet meer de new kids on the block, en het viel ons op dat we nooit tijd hebben besteed aan het praten over hoe we begonnen zijn, of waarom het belangrijk voor je is. Snel groeien en werken met een aantal grote namen is een echte overwinning voor ons geweest, maar bovenal willen we voor alles wat we bieden de beste zijn - voor elke retailer die er is.

Ontstaan

Het is gek om te zeggen, maar Wolfpack is nu bijna vijf jaar oud. Dat klinkt misschien niet als een lange tijd, maar als je hard hebt gewerkt om het voor elkaar te krijgen, is het een grote prestatie. Vóór 2017 werkten onze oprichters Michel en Koen ongeveer vijf jaar als onderdeel van een retailbeleggingsgroep. We waren allemaal veel bezig met e-commerce, inclusief webshops, en we zagen de noodzaak om de fysieke kanalen te koppelen aan de digitale. Dat is waar het idee voor Wolfpack, en het team dat het heeft gebouwd, vandaan kwam, en het is waar we de eerste laag hebben gebouwd, zeg maar versie 0.1, van wat de oplossing nu is geworden.

 

In termen van traditionele retailsoftware-architectuur hebben de digitale aanwezigheid en de fysieke aanwezigheid altijd in verschillende werelden geleefd. In winkels heb je Point of Sale (PoS)-software, die doorgaans een heel andere tech-stack heeft, dan de meest populaire digitale verkoopsites die zijn gebouwd op platformen als Salesforce en Shopify.

 

Het belangrijkste probleem begon toen online winkels oorspronkelijk begonnen te groeien. Mensen begonnen de werelden met elkaar te verbinden. Dat ging allemaal in een ERP, dus wat je kreeg was een spaghetti-puinhoop van één-op-één dataverbindingen. Dit werkt - een beetje - maar hoe meer verbindingen je hebt terwijl je schaalt, hoe meer je moet bijwerken. Bovendien kost het veel onderhoud en gaat het zeer snel kapot.

 

Voordat we Wolfpack begonnen, kon geen enkele retailer een goede greep krijgen op het verenigen van de twee ruimtes, en bedrijven lieten geld op tafel liggen. We definiëren het systeem dat we hebben gebouwd als een Omnichannel Retail Platform (ORP). Dat is opgedeeld in drie specifieke secties, met onder meer een platform voor orderbeheer, productinformatiebeheer en een connectiviteitslaag - waardoor alle eerder genoemde omgevingen worden weggenomen.

Waar we het verschil maken

We accepteren dat er veel verkoopkanalen zijn en het verbinden ervan kan een grote taak zijn. Maar we hebben gezien dat het beter is om ze te verbinden met een middleware, om de één-op-één-verbindingen te verwijderen die de klassieke opstellingen teisteren. Voor klanten die willen evolueren naar een modernere architectuur, is onze service ook cloud based, zodat u nooit over verouderde software beschikt. Hoe meer kanalen je hebt, hoe krachtiger Wolfpack kan zijn.

 

Er zijn drie belangrijke voordelen die we kunnen hebben voor retailers:

  • Verhoog de omzetgroei door voorraad te ontsluiten in gescheiden kanalen en consumenten de kans te geven deze te kopen waar ze ook zijn tijdens hun verkooptraject.
  • Verbeter de klantervaring door de consument een betere omnichannel-reis te geven. We geven retailers de mogelijkheid om hun klanten altijd en overal dezelfde ervaring en toegang te bieden.
  • Kosten besparen, door productinformatie direct en gelijktijdig aan elk verkoopkanaal te kunnen leveren, besparen retailers een enorme hoeveelheid handmatig werk dat personeel moet uitvoeren.

Onze klanten zien deze voordelen al tot leven komen, en we gebruiken het momentum dat we hebben om ons doel te bereiken om de toonaangevende omnichannel OMS- en PCMS-softwareleverancier in Nederland en Zuid-Afrika te worden, en ook voor onze aanwezigheid in Europa.

 

Wilt u uw omzet verhogen, kosten besparen en de klantervaring verbeteren? Praat vandaag nog met Wolfpack.

Terug naar overzicht