Waarom middleware de beste keuze is voor een omnichannel-infrastructuur

De IT-infrastructuur in omnichannel-opstellingen is behoorlijk complex. Om te beginnen is dat een understatement, maar luister naar ons. Omdat IT zich organisch ontwikkelt, over een periode van jaren of zelfs decennia, doen de verbindingen die worden opgebouwd vaak niet echt wat u wilt. Dit probleem wordt verergerd in software en verkoopkanalen, dus waarom biedt middleware het antwoord?

 

Met zoveel verschillende applicaties die om uw aandacht strijden en met zoveel providers die u proberen te overtuigen dat hun service de beste is sinds gesneden brood, is het gemakkelijk in te zien waarom de IT-infrastructuur op natuurlijke wijze op een behoorlijk opgeblazen plek terecht kan komen. Waarom is middleware anders, en hoe kan het sommige van deze problemen daadwerkelijk oplossen?

 

Raak het niet aan

Als u zich in een winkelomgeving van enige werkelijke omvang bevindt, d.w.z. meerdere verkoopkanalen, waaronder fysieke winkels en webshops, dan zal de IT-infrastructuur waarover u beschikt gedurende een lange periode door veel verschillende mensen zijn opgebouwd. Dat zal er onvermijdelijk toe hebben geleid dat de zaken niet volledig op elkaar zijn afgestemd. Maak je geen zorgen, het is een uitdaging waar elk detailhandelsbedrijf mee te maken heeft.

 

U heeft bijvoorbeeld uw ERP-systeem dat vanaf het begin van uw organisatie zeer zorgvuldig is opgezet. Dat is sinds die datum op zijn plaats en loopt goed door. Het laatste dat je wilt, is hem aanraken, voor het geval hij omvalt. Dat is begrijpelijk en, wellicht verrassend, raden wij u aan dit met rust te laten. Stel het in en vergeet het. Het is veel te belangrijk om de kwaliteit van uw financiële en voorraadadministratie op het spel te zetten om verbeteringen aan te brengen in de aansluiting van uw verkoopkanalen.

 

Dat is precies waar middleware om de hoek komt kijken. Het kan bovenop uw bestaande systemen worden geïntegreerd.

 

Als u uw omnichannel-aanwezigheid wilt integreren en echt wilt verbinden, moet u uw systemen samenbrengen. Dat zijn uw POS, CRM, ERP, CDP, noem maar op, het acroniem – u moet het samenvoegen. Het verbeteren van uw klantervaring en het benutten van alle gegevens die u heeft, zijn essentieel om concurrerend te blijven in de moderne retailomgeving.

 

Alles samenbrengen

Ons Omni-channel Retail Platform (ORP) is een middleware-applicatie die een connectiviteitslaag biedt tussen alle services die u al in gebruik heeft. Zodra u middleware heeft geïnstalleerd, kunt u de verbindingen en communicatie tussen afzonderlijke platforms eenvoudiger aanpassen zonder het risico te lopen dat er iets kapot gaat in de backend.

 

Het grappige aan het echt laten werken van omnichannel is dat het niet begint met een enorme demonstratie van verandering of een enkele technologie. Het begint met het gestaag samenbrengen van de afzonderlijke kanalen in uw bedrijf, via één ruit. Zodra dat in handen is, kunt u uw webshop, of loyaliteitssysteem, of wat uw klanten ook nodig hebben, upgraden. Maar totdat je alles hebt samengevoegd, is het allemaal voor niets.

 

Wilt u uw omnichannel-dromen waarmaken? Neem nu contact op met Wolfpack.

Terug naar overzicht