De no-stock-nachtmerrie

In de detailhandel brengen fouten directe en indirecte kosten met zich mee. Het niet hebben van de voorraad die uw klant denkt dat u heeft, is hiervan een goed voorbeeld. Het minimaliseren van de kosten en het perfectioneren van de klantervaring zijn beide belangrijke doelstellingen voor omnichannel retailers, maar grip krijgen op de voorraad is een altijd aanwezige uitdaging. Wat is de juiste oplossing?

 

De kans is groot dat als je al een hele tijd in de detailhandel hebt gewerkt, je de pijn hebt gevoeld van het niet hebben van voorraad. Niet alleen in uw winkel, of dat nu offline of online is, maar wanneer u probeert meer te verkrijgen van wat uw klanten nodig hebben via andere kanalen. Het runnen van een omnichannel retailbedrijf betekent het coördineren van zoveel bewegende onderdelen om de controle over uw voorraad te behouden, dat veel organisaties overweldigd raken en genoegen nemen met een systeem dat ‘goed genoeg’ werkt. Er is echter een betere manier.

 

Oude problemen, nieuwe tijd

Laten we vanaf het begin even iets verduidelijken: voorraadbeheer is altijd een uitdaging geweest. Maar de echte uitdagingen waarmee retailers nu worden geconfronteerd, zijn de verwachtingen van de klant. De hausse in de online detailhandel, niet alleen in de afgelopen tien jaar, maar vooral in de afgelopen drie jaar, heeft de lat dramatisch verschoven als het gaat om wat klanten vinden dat ze moeten krijgen vanuit een belevingsperspectief.

 

Mensen worden bediend door giganten als Amazon en willen alles morgen, of zelfs eerder, als ze het kunnen krijgen. Dat betekent dat elke keer dat u zegt dat u voorraad heeft, maar dat blijkt niet zo te zijn, u uw klanten gaat frustreren en dat ze ergens anders heen gaan. Het is echt zo eenvoudig, en tenzij je een serieus uniek product aanbiedt, zullen je retentie en merkimago een flinke klap te verduren krijgen.

 

Dat gezegd hebbende – als we even verder kijken dan het klantprobleem – kost het uw bedrijf elke keer dat u niet over de voorraad beschikt die u denkt te hebben. Denk eens aan de verspilling van middelen die gepaard gaan met het verwerken van een bestelling die u niet kunt uitvoeren. Als je de klant eenmaal hebt teleurgesteld, heb je een medewerker nodig die handmatig de voorraad controleert en daarover rapporteert, waardoor hij of zij geen klantgerichte activiteit met toegevoegde waarde hoeft te verrichten. En dat is voordat u een terugbetaling heeft gedaan.

 

Ja, fouten met de voorraad drijven de kosten in uw hele bedrijf op.

 

De oplossing

Om dit soort problemen onder controle te krijgen, moet u naar uw huidige IT-architectuur en processtromen kijken. Denk er eens op deze manier over na: hoewel het elk uur bijwerken van uw aandelenwaarden op papier misschien redelijk klinkt, zal het uiteindelijk een van hen in de steek laten als u op bepaalde tijdstippen van de dag een groot aantal klanten heeft.

 

Bij Wolfpack creëren we een nieuwe realtime voorraadwaarde, en er zijn een aantal manieren om dit te bereiken. Eén aanpak waarmee onze klanten veel succes hebben geboekt, is het gebruik van RFID-tags. Samen met onze partners hebben we een RFID-systeem geïmplementeerd dat met uw webwinkel praat, zodat de voorraad altijd up-to-date is. Als u al uw systemen zo dicht mogelijk bij real-time met elkaar verbindt, dan en alleen dan kunt u een accuraat beeld krijgen van de voorraadniveaus. Dat is precies waar Wolfpack bij helpt.

 

Maar wat gebeurt er als een item nog steeds ontbreekt? We automatiseren het proces om dit op te lossen om de tijd die aan die fout wordt besteed tot een minimum te beperken. Dat omvat het automatisch berekenen en uitvoeren van terugbetalingen, maar ook als er voorraadproblemen worden aangetroffen, kunnen we klanten doorsturen naar andere winkels in de buurt op basis van de inhoud van hun bestelling.

 

Om grip te krijgen op uw aandelen gaat het er niet alleen om dat alles klopt, maar ook om het instellen van onvoorziene omstandigheden voor het geval er iets misgaat.

 

Als u een betere manier wilt om uw voorraad te beheren, moet u vandaag nog met Wolfpack spreken.

Terug naar overzicht