Hoe u aggregators kunt gebruiken om marktplaatspotentieel te ontsluiten

Marktplaatsen zijn een briljante manier om uw bedrijf uit te breiden, uw bereik te vergroten en uw verkopen te stimuleren. Maar net als bij elke technische onderneming moet er een zekere mate van begrip zijn voordat u aan de slag gaat. Een van de belangrijkste hulpmiddelen bij het laten groeien van uw marktplaatskanalen is een aggregator. Dus als u niet weet wat het is, hebben wij de oplossing voor u. En als je dat doet, geven we je wat extra informatie over hoe je er het maximale uit kunt halen.

 

Om te beginnen met een korte definitie: een marktplaats is een webshop die veel verkopers op één platform combineert. Amazon is het bekendste voorbeeld als de grootste ter wereld, maar in Nederland hebben we Bol.com, de grootste hier gevestigd. Marktplaatsen geven meer potentiële klanten meer toegang tot uw producten, en dat is een opwindend voorstel voor elk bedrijf.

 

Waar voor je geld

De oorspronkelijke trend op marktplaatsen zou de grootste zijn. Zeker, daar valt waarde te winnen, maar nu zien we meer nichemarktplaatsen opduiken. Marktplaatsen die klanten beter van dienst kunnen zijn die op zoek zijn naar iets specifiekers, in plaats van de generieke producten, kunnen vaak worden bediend op de grootste marktplaatsen die er zijn. De niches die worden aangeboord zijn niet alleen productgebaseerd, ze kunnen ook worden opgebouwd rond geografie, prijsniveau en eigenlijk elke specifieke USP die een bedrijf heeft. Merken merken dit en willen meedoen.

 

Maar om alle beschikbare marktplaatsen te beheren, heb je een aggregator nodig. Met aggregators kunt u de marktplaats kiezen die bij uw merk past en er vervolgens mee integreert. Als u een high-end of luxe consumentenmerk bent, wilt u uw producten misschien niet aanbieden op een grondstoffentransactieplatform dat gericht is op lage prijzen. Aggregators besparen u de moeite die het handmatig onderhouden van verbindingen tussen uw bedrijf en marktplaatsen met zich meebrengt. Zodra je op meer dan een handvol platforms verkoopt, wordt het inefficiënt om dit handmatig te doen.

 

Voorbeelden van aggregators zijn Tradebyte, Channelengine en Channable en sommige van deze aggregators hebben meer verbindingen met meer marktplaatsen, specifieke functionaliteit die uw bedrijf kan helpen, of zelfs verschillende prijsmodellen, maar wat ze in werkelijkheid mogelijk maken is een enorme uitbreiding van uw potentieel bereik voor een minimale investering. Kortom: waar voor uw geld.

 

Dus als dat klinkt als iets dat je wilt doen of iets wat je al doet, wat is dan de beste manier om zelf verbinding te maken met de aggregator? Eenvoudig. Het is een Omnichannel Retail Platform (ORP) dat fungeert als een naadloos stukje middleware om uw systemen en marktplaatsen te helpen communiceren via een aggregator.

 

ORP schiet te hulp

Er zijn zoveel gegevens aan uw producten gekoppeld die een aggregator moet weten. Om een ​​effectieve vermelding op een marktplaats te creëren, heb je als uitgangspunt voor elk product afbeeldingen, beschrijvingen, voorraadtelling, garantieperiode nodig – alles. Normaal gesproken moet u producten, categorieën en namen toewijzen aan uw eigen omgeving, inclusief uw ERP-, CRM- en klantenserviceplatform, en de aggregator. Deze mapping is een van de dingen die ORP doet.

 

Met de ORP van Wolfpack kunt u de namen van uw gegevensvelden slepen en neerzetten naar waar ze mee moeten overeenkomen in de aggregator. Heel vaak wordt een aggregator ingesteld met algemene veldnamen die mogelijk niet overeenkomen met wat uw bedrijf in zijn eigen systemen gebruikt. Onze ORP helpt u om dat vraagstuk snel en eenvoudig op te lossen. Nadat u de wijzigingen heeft aangebracht, kunnen alle nieuwe producten automatisch naar de aggregator worden gepusht zonder dat u een knop hoeft aan te raken.

 

Er zijn ook diepere overwegingen over zaken als voorraad of bestellingen. Mogelijk wilt u niet uw volledige voorraad aan de aggregator verkopen als u over andere kanalen beschikt waar u klantorders moet afhandelen. Dat betekent dat er grenzen moeten worden gesteld aan wat een aggregator kan ‘zien’. Als u op echte schaal met orders werkt, is het niet haalbaar om handmatig orders van een aggregator op te nemen en deze in uw systemen in te voeren. Je hebt een tool nodig die dit allemaal afhandelt, en dat is Wolfpack.

 

Op meer marktplaatsen komen is een logische stap in het omnichannel-traject. Als je je eigen webshop bent begonnen, maar je wilt meer kanalen toevoegen, probeer dan marktplaatsen. Als het goed wordt gedaan, kan het de springplank zijn naar een enorme sprong in schaal.

 

Wilt u uw aanwezigheid op de markt vergroten met aggregators? U moet beginnen met de juiste ORP. Neem vandaag nog contact op met Wolfpack voor meer informatie.

Terug naar overzicht