Zit u comfortabel? Casestudy Wolfpack x POLSPOTTEN

Het Nederlandse luxemerk POLSPOTTEN is een serieuze kracht in de branche. Omdat hoogwaardige meubels en accessoires hun sterke punt zijn, moeten ze de kwaliteit van hun producten kunnen matchen met de kwaliteit van hun service, om een ​​echt consistente indruk te geven aan elke klant.

 

Vandaag spreken we met Marielle Vaneman, hoofd Digital bij POLSPOTTEN, om haar te overtuigen hun partnerschap met Wolfpack op zich te nemen. Altijd graag de spotlight op de succesverhalen van klanten, dit is een bijzonder punt van trots vanwege de nauwe samenwerking en het ROI-niveau dat we voor POLSPOTTEN hebben behaald.

 

“Wolfpack is geweldig in het beoordelen van onze zakelijke behoeften, buiten de gebaande paden denken en met praktische oplossingen komen. Ze geloven dat ons succes hun succes is, en dat is een aanpak waar wij van houden.”

 

Marielle Vaneman, hoofd Digital, POLSPOTTEN

 

Echt omnichannel

POLSPOTTEN-producten zijn op verschillende plaatsen te vinden, misschien heb je ze wel eens gezien in luxe hotelketens of warenhuizen. Momenteel werken we samen met handelspartners in meer dan 65 landen. Daarnaast runnen we ons eigen verkoopplatform dat B2C-klanten in de Benelux bedient. Daarnaast voeren wij maatwerkprojecten uit voor grote architectuur- en horecaprojecten. Het is eerlijk om te zeggen dat we veel kanalen moeten beheren.

 

 

Ik begon bij POLSPOTTEN als freelancer en mijn rol was om te adviseren over hun e-commerceplatform. Het werd duidelijk dat het niet geschikt zou zijn voor de toekomst die POLSPOTTEN wilde creëren. Ik kreeg al vrij vroeg tijdens mijn werk bij POLSPOTTEN positieve pers over Wolfpack. We hebben contact opgenomen en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

 

Wat heel anders was aan de aanpak van Wolfpack, was dat er op geen enkel moment sprake was van een verkooppraatje. Waar zij in geïnteresseerd waren, was het leveren van een oplossing als partner. Ze wilden weten hoe ze konden helpen, en dit onderscheidde hen van veel andere softwarebedrijven waarmee ik gedurende mijn carrière te maken heb gehad.

 

Er is een groeiende drang om meer te verkopen via onze digitale platforms. Dit komt omdat we traditioneel sterk afhankelijk waren van grote shows zoals MAISON&OBJET in Parijs. Dit zijn fantastische omstandigheden om POLSPOTTEN-producten te laten zien, maar nu steeds meer klanten digitale kanalen gebruiken, moeten we ze daar ontmoeten waar ze zijn.

 

De punten verbinden

Wolfpack heeft geholpen een verbinding tot stand te brengen tussen onze Salesforce- en Exact-installaties via hun ORP- en PIM-software. Onze Salesforce Commerce Cloud-opstelling ondersteunt zowel ons handelskanaal als ons digitale B2C-aanbod in de Benelux. Die brug strekt zich ook uit naar onze kassasystemen, waaronder de systemen die we op beurzen gebruiken. Kortom, Wolfpack heeft alles samengevoegd.

 

 

We gaan nog steeds naar grote beurzen omdat dit geweldige plekken zijn om in contact te komen met klanten en om producten te verkopen. Op beurzen kunnen we nu gebruik maken van een Salesforce-opstelling waarmee we af en toe klanten kunnen onboarden en hun bestellingen kunnen verwerken. Dit scheelt een groot deel van het handmatige vervolgwerk en vergroot de verkoopkansen omdat warme leads ter plekke worden omgezet in plaats van tijd te hebben om af te koelen.

 

Wolfpack heeft ook geholpen bij het opzetten van een transportkostenmatrix waarmee we internationale transportkosten eenvoudig automatisch kunnen berekenen – een enorme tijdsbesparing. Dit thema is aanwezig in al hun werk en zowel onze Trade- als B2C-winkels zijn sterk geoptimaliseerd met verbeteringen in de manier waarop we aan boord gaan, bestellingen verwerken en betalingen aannemen.

 

In de toekomst gaan we heel Europa uitbreiden en ondersteunen met ons B2C-platform, en we weten nu al dat Wolfpack cruciaal zal zijn om daar een succes van te maken.

 

Wilt u profiteren van alle voordelen van onze ORP- en PIM-systemen zoals POLSPOTTEN? Praat vandaag nog met Wolfpack.

Terug naar overzicht