OMS

Orderbeheer. Het OMS is de centrale plek waar alle bestellingen uit alle verkoopkanalen samenkomen. De status van elke bestelling kan worden bekeken, inclusief track & trace en betalingstransacties, RMA's, notities en statusgeschiedenis. Bovendien worden retouren en terugbetalingen  beheerd via de OMS-gebruikersinterface. Aangezien alle transacties worden afgehandeld via het OMS, a  een bijna realtime overzicht van de voorraad, die op zijn beurt naar alle verkoopkanalen wordt gepusht om de voor verkoop beschikbare voorraad te optimaliseren.

ORP OMS maakt omni-channel reizen voor eindconsumenten mogelijk. Verkoopkanalen worden voorzien van bestelgegevens van bestellingen die in andere verkoopkanalen zijn geplaatst. Dit maakt veel omni-channel reizen en transacties mogelijk, retourneert en optimaliseert de service aan de consument in elk kanaal.

OMS

Individuele bestellingen kunnen worden beoordeeld binnen ORP OMS. De status van de bestelling wordt getoond, de track en trace en betalingsinformatie is inbegrepen. Service Agents kunnen de bestelling beheren in ORP OMS of een geïntegreerde CS-tool zoals Salesforce Commerce Cloud. Finance kan terugbetalingen afzonderlijk of in bulk beheren. Door integratie met WMS is het retour-naar-terugbetalingsproces geautomatiseerd.

De volledige bestellijst kan op vele manieren worden doorzocht en geanalyseerd. Zoek bijvoorbeeld op naam, ordernummer, datum of zelfs type product in de order.

ORP  Bedrijfsanalyse verzamelt bestelinformatie van alle kanalen om verkoopgegevens per kanaal, per product of combinaties daarvan weer te geven. Deze analysesectie profiteert van de integratierol van ORP in het centrum van de IT-infrastructuur.

Orderbeheer

Kenmerken
Beschrijving
Naar huis verzenden
Standaard online levering
Verzenden naar afhaalpunt
Standaard online levering
Klik & verzamel
ophalen in de winkel van artikelen die van DC naar winkel zijn verzonden
Stadsmagazijn
orderpicking in de winkel eindigt verzenden vanuit winkel
Online reserveren en ophalen in de winkel
Betalen in de winkel
Bekijk alle (gepersonaliseerde) winkelbestellingen in het gedeelte 'Mijn account' van de website
Bekijk winkelbestellingen voor bekende klanten in hun mijn-accountgedeelte op de website, maakt eenvoudig retourneren van in de winkel gekochte artikelen mogelijk
Bekijk winkelbestellingen op POS
Bekijk bestellingen van webshop en andere winkels in elke winkel
Bestel op POS uit DC-voorraad
naar huis sturen, ophalen in de winkel
Bestel op kiosk uit voorraad in DC
naar huis sturen, ophalen in de winkel
Gemengde mand uit winkel
Koop één artikel in de winkel, verzend een ander artikel naar huis
Terugbetaling in de winkel
Zoek bestelling op POS via ORP. Wijzig de bestelstatus in geretourneerd, update relevante systemen en activeer automatisch restitutie via PSP
Geautomatiseerde terugbetalingen
PDF facturen
Genereer PDF's voor facturering, creditnota's.
Voorraadbeheer
Bestel online met winkelvoorraad
ORP duwt alle atore-voorraad naar de webshop, waardoor bestellingen uit die voorraad kunnen worden verzonden via DC of rechtstreeks vanuit de winkel
Laat winkelvoorraad online zien
Klanten kunnen de winkelvoorraad bekijken wanneer ze zich op de productdetailpagina bevinden, waardoor ze kunnen kiezen om op te halen in de winkel of naar huis te sturen

Tijdens de bedrijfsanalysefase van elke ORP-implementatie brengen we gezamenlijk alle data- en orderstromen in kaart. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens uit alle relevante systemen correct en tijdig worden gedeeld.

 

Voorbeeld stroom ORP

Terug naar overzicht