Wolfpack helpt Xenos met het bezorgen van producten uit de eigen winkels.

Wolfpack's Omni-channel Retail Platform (ORP) ging in september 2020 live bij Xenos.  

Op maandag 14de van december 2020, de regering onverwacht besloten alles te sluiten niet-essentiële winkels. In een tijd van hoge volumes in de Xenos-winkels, met kerstartikelen en geschenken. Ook op een moment wanneer dragers zoals als PostNL waren reeds actief voorbij hun capaciteit. 

Xenos onmiddellijk besloten tot pakket goederen van zijn eigen winkels en levert dem aan de klant's voordeuren. Ze bezorgden de goederen met eigen personeel. 

 

Het Wolfpack team heeft dit mogelijk gemaakt bedankt aan de Ship-van- Sscheurde functionaliteit van ORP. Deze functionaliteit komt overeen met online bestelling met home adres en beschikbaar voorraad per winkel.  

Met pick lijsten en verzendlabels, winkel medewerkers kunnen ophalen en verpakken de items van de winkel. Bovendien kunnen medewerkers de keuze melden status terug naar de backoffice voor correct administratief verwerken.  

 

Gedeeltelijk bedankt aan ORP's flexibel infrastructuur, it was mogelijk om een toepassing operationeel en de eerste pakketten verzonden vanuit Xenos-winkels binnen 1 week.  

 

Wilt u meer weten over  deze oplossing?

Koen den Hollander

Koen den Hollander
Oprichter en CFO

koen.denhollander@wolfpack-dcs.com
+31 642747508

Terug naar overzicht