Beheers uw voorraad: slimme strategieën om uw voorraad te stroomlijnen

Retailers overal ter wereld worstelen met hetzelfde probleem: ongebruikte voorraad. Hoe is dit gebeurd? Belangrijker nog: hoe kunt u deze voorraad slim beheren om de cashflow en de levering aan klanten te verbeteren? Nou, we zijn blij dat je het vraagt, want dat is precies waar we het vandaag over hebben.

 

Waarom zwem je op voorraad?

Het is eigenlijk een heel eenvoudig antwoord: u plant geen aandelenbewegingen en u maakt niet optimaal gebruik van de kanalen die u heeft. Het is duidelijk dat er onder de oppervlakte nog veel meer aan de hand is, maar dit zijn de belangrijkste redenen.

 

Het runnen van een omnichannel-organisatie maakt de manier waarop u voorraad gebruikt ingewikkeld, maar biedt u ook kansen waar bedrijven met slechts één kanaal geen toegang toe hebben.

 

Omarm slimme inkooplogica

Een van de cruciale pijlers van het beheer van uw voorraad is het gebruik van intelligente orderrouting. Het basisprincipe van intelligente orderroutering is het gebruik van specifieke regels om te beslissen waar vandaan u bestellingen verzendt.

 

Dit kan betrekking hebben op verzending vanaf de locatie met de meeste voorraad, de oudste voorraad, het laagste doorverkooppercentage of de hoogste korting in de winkel. Door deze op regels gebaseerde strategie te implementeren, kunt u bestellingen vanaf strategische locaties uitvoeren, terwijl uw winstmarges behouden blijven. Bovendien kan slimme orderrouting een gamechanger zijn wanneer u orders voor kleine en grote producten in evenwicht moet brengen, waarbij vaak unieke transport- en specifieke locatiebehoeften nodig zijn.

 

Pas een strategie voor minimale verzendingen aan

Hoewel het gebruikelijk is dat handelsplatforms en ERP's gesplitste verzendingen toestaan, is het belangrijk om te streven naar minimale verzendingen. Hierdoor verlaagt u niet alleen de bezorgkosten, maar versnelt u ook het bezorgproces. Deze efficiëntie verbetert niet alleen de klanttevredenheid, maar helpt ook om uw voorraad sneller op te ruimen.

 

Om dat te doen, moet u de voorraad die u in de winkel heeft, kunnen koppelen aan uw magazijn en aan uw detailhandelaren. Waar uw voorraad zich ook bevindt, u moet er grip op kunnen krijgen.

 

Ontketen de kracht van gedistribueerde orderbeheersystemen

Een gedistribueerd orderbeheersysteem kan wonderen verrichten bij het handhaven van optimale voorraadniveaus. Met dit systeem kunt u de beschikbaarheid van de voorraad controleren en buffer- of veiligheidsvoorraadniveaus instellen op SKU-locatieniveau.

 

Met deze controle kunt u geannuleerde bestellingen voor populaire artikelen met een hoge snelheid voorkomen, meer voorraad online beschikbaar maken in winkels waar de voorraad langzaam beweegt, en de winkelervaring in uw flagshipstores beschermen – omdat klanten dat kunnen krijgen altijd wat ze willen.

 

In het huidige marktscenario is dit systeem cruciaal om de afhandeling te optimaliseren en efficiënte pick- en pack-processen te garanderen. Het kan u helpen de capaciteit te beheren, zoals het beperken van het totale aantal bestellingen per dag per winkel, en zelfs uw verkoopkanalen uitbreiden doordat u via meer kanalen kunt verkopen.

 

Het is tijd om uw retailstrategie te optimaliseren. Om dat te doen heb je Wolfpack's ORP nodig. Perfect voor omnichannelbedrijven die de waarde van hun voorraad willen maximaliseren, sneller en efficiënter willen leveren en de klant willen geven wat hij wil, bij elke gelegenheid.

 

Als u moeite heeft met het beheren van uw voorraad en het optimaal benutten ervan, heeft u de hulp van Wolfpack nodig. Neem vandaag nog contact op, we staan ​​altijd klaar om u te helpen.

Terug naar overzicht