Ikamva Labantu – Goed doen, al meer dan 60 jaar

We zijn hier niet om te prediken. We zijn niet geïnteresseerd in krediet of aandacht voor hulp. We willen meer aandacht besteden aan het werk van Ikamva Labantu en meer kinderen in Zuid-Afrika helpen succesvol te zijn op school.

 

Een geweldig project

We wilden een van de hoogtepunten van onze recente reis naar Zuid-Afrika met jullie delen. We ontmoetten Helen Lieberman, oprichtster van Ikamva Labantu. Deze stichting richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen, gehandicaptenzorg, pleeggezinnen, opvangcentra, ouderenzorg, economische empowerment, voedselzekerheid en de ontwikkeling van jongeren.

 

Het werk dat Ikamva Labantu in de loop van zijn 60-jarige geschiedenis heeft verricht, is verbluffend. Ze slagen erin om elk jaar meer dan 300.000 maaltijden te verzorgen in seniorenclubs, 1200 senioren worden dagelijks geholpen via clubprogramma's en jaarlijks worden 1900 kinderen geholpen via Early Childhood Development (ECD)-trainingsprogramma's.

 

Samen met een andere van onze partners, Cow Hills, ondersteunen we een project om 100 kinderen te voorzien van schooluniformen en schoolmaterialen, waardoor ze de kans krijgen om naar school te gaan en het risico op schooluitval drastisch wordt verminderd. De focus op educatie en tastbare projecten sluit goed aan bij onze ambitie om op een praktische en directe manier iets terug te geven.

 

Het gaat niet om hand-outs, het gaat om hand-ups. Een van de grootste redenen dat kinderen het onderwijs verlaten, vooral in Zuid-Afrika, is een gebrek aan middelen. Door uniformen en ander schoolmateriaal te leveren, kunnen we een grote groep studenten helpen op het goede spoor te blijven met hun leerproces en dit op te bouwen, klaar voor werk en de rest van hun leven. Het lijkt misschien een eenvoudig gebaar, maar dit zijn het soort dingen die echt de problemen waarmee sommige van deze studenten worden geconfronteerd, helpen verlichten.

 

Dit is ook geen eenmalige situatie. Net als alle partners waarmee we samenwerken, is dit een relatie die we nog vele jaren willen koesteren en laten groeien. We zijn bezig met de lange termijn en willen ervoor zorgen dat Ikamva zo lang mogelijk een positieve impact heeft.

 

Als onderdeel van die toewijding willen we anderen aanmoedigen om te doneren aan dit briljante goede doel. Help kinderen in het onderwijs financieren en laat het ingezamelde totaal stijgen tot boven de toch al geweldige $ 12.313. Alles wat je geeft, zal echt een groot verschil maken.

 

https://ikamva.org.za/donate< /em>

Terug naar overzicht