Vier signalen dat u online inkomsten misloopt (en hoe u deze kunt oplossen)

Dus u denkt dat uw verkoopkanalen alles leveren wat ze kunnen, en dat u uw omzet heeft gemaximaliseerd? Wij dachten van niet. Het bereiken van die toppositie is een primair doel van elk bedrijf, maar wat zijn enkele tekenen dat uw online verkopen achterblijven en een boost nodig hebben?

 

Het maximale uit elk van uw verkoopkanalen halen is een proces dat nooit eindigt. Er is altijd verfijning mogelijk, er kunnen campagnes worden gelanceerd en er kan technologie worden geïmplementeerd om ze te verbeteren. Maar wat zijn enkele specifieke tekenen dat uw online inkomsten niet zijn waar ze zouden moeten zijn, en hoe kunt u de bal aan het rollen krijgen voor een aantal nieuwe inkomsteninitiatieven?

De vier signalen en hun oplossingen

 

1. U houdt de winkelvoorraad en de onlinevoorraad afzonderlijk bij

Sommige merken hebben een voorraad van 80% gereserveerd voor winkels. Is die van jou daar één van? Het scheiden van online en offline voorraad gebeurt meestal om twee redenen: 1) omdat de winkelvoorraad vaak onnauwkeurig is, en 2) om het risico op een slechte klant-koperreis te verkleinen. Zie het als volgt: uw klant komt op uw site en vindt uiteindelijk het gewenste product, in de juiste kleur en maat, maar dan komt u bij de kassa en is het niet op voorraad. Of, nog erger: je accepteert de bestelling, gaat deze verwerken, duwt hem naar de winkel en dan kunnen ze hem niet ophalen.

 

Als u de webverkoop geen toegang geeft tot uw winkelvoorraad, of winkels geen toegang geeft tot de voorraad in andere winkels, mist u kansen om uw producten aan een grotere groep klanten te verkopen. Als uw huidige uitverkochte producten meer dan 10% zijn, doet u iets verkeerd. Het aanpakken van uw aandelensaldo, door alles samen te voegen, is een geweldige manier om dat op te lossen.

 

2. Je hebt veel handmatige processen

Dit is eenvoudig te achterhalen: besteden uw teams het grootste deel van hun tijd aan het verwerken van bestellingen of retourzendingen van klanten? Of besteedt het team dat uw verschillende online kanalen beheert veel tijd aan het handmatig bijwerken van productinformatie en afbeeldingen? Als het antwoord op een van deze vragen ja is, zal het automatiseren van zaken een hoop potentiële inkomsten opleveren. Het versnelt de orderverwerking, wat de klant ten goede komt, en geeft uw teams meer tijd om zich te concentreren op de verkoop.

 

3. De groei van uw online klanten is laag

Dit klinkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar als uw online klantenbestand niet groeit, gaat er iets mis. Klantengroei is immers een natuurlijke manier om de omzet te verhogen. Online marketing is moeilijk en duur, dus veel bedrijven vermijden het. Ze zijn bang dat het een geldput wordt, maar als je de kanalen waarop je klanten zich bevinden niet gebruikt, loop je online inkomsten mis. Kun je bijvoorbeeld via een marktplaats verkopen? Natuurlijk worden uw marges verlaagd, maar uw bereik kan dramatisch toenemen.

 

4. Uw webshop heeft niet veel functies

Als het enige dat u naast de producten op uw website vermeldt, maat en prijs zijn, mist u zoveel functionaliteit die de verkoop en inkomsten kan helpen stimuleren. Consumenten verwachten en waarderen zaken als aanbevelingen, uitnodigingen voor vrienden en kortingscodes. U kunt webervaringen zo diep maken als u wilt, maar er zijn eenvoudige startpunten die de verkoop echt kunnen helpen stimuleren. Beter nog: omdat u een online winkel heeft, kunt u de impact van elke verandering op gedetailleerd niveau meten, omdat gegevens bij elke stap van het klanttraject worden vastgelegd.

 

Wilt u de online omzet verhogen? Praat nu met Wolfpack.

Terug naar overzicht